nieuws

Ferrero: ‘Het vervangen van weipoeder is de enige aanpassing’

Voedingscommunicatie

Ferrero: ‘Het vervangen van weipoeder is de enige aanpassing’

Ferrero Nederland komt met een verduidelijking over de verfijning van het Nutella recept naar aanleiding van de ophef die is ontstaan over de vermeende ‘geheime’ aanpassingen in het recept.

In Nederland gaat het om het vervangen van weipoeder door een gelijkwaardige hoeveelheid magere melkpoeder (2,1 gram per 100 gram). Hierdoor neemt de hoeveelheid magere melkpoeder in de Nutella toe met 2,1%, van 6,6% naar 8,7%.


Onveranderd recept

“De enige verandering is de vervanging van weipoeder door magere melkpoeder. Het Nutella-recept bevat nog steeds slechts zeven ingrediënten, zonder kleurstoffen en zonder bewaarmiddelen.”

 

Volgens de voedingsgigant van de hazelnoten-chocoladepasta blijft de hoeveelheid hazelnoten, cacao, suiker en palmolie onveranderd. “We kunnen iedereen dus geruststellen: Nutella blijft de vertrouwde Nutella,” aldus Ferrero.

Nutellagate

Een paar weken geleden meldde de Duitse voedselwaakhond Verbraucherzentrale Hamburg de receptverandering. De kleur van de nieuwe Nutella was lichter, iets hoger in suiker en magere melkpoeder en de hoeveelheid cacao verschoof een plaats naar achteren op de ingrediëntendeclaratie. Een heuse ‘Nutellagate’ was geboren op Twitter

Reageer op dit artikel