nieuws

Is de vraag naar pure voeding terecht of een angstreactie?

Voedingscommunicatie

Is de vraag naar pure voeding terecht of een angstreactie?

Het Network for food experts (NVVL) organiseert op 16 november het mini-symposium: ‘hoe puur is puur?’ Wakkert het bestempelen van voeding als ‘puur’ onbewust de angst bij consumenten aan voor additieven of bewerkt voedsel?

Geen E330, maar ‘citroenzuur’. E901? Nee, dan toch liever bijenwas. En johannesbroodpitmeel klinkt weer natuurlijker dan E410.

Consumenten geloven niet meer in de veiligheid van E-nummers. Is die angst voor bewerkingen en E-nummers terecht? Of brengt het minder bewerken van voedsel juist voedselveiligheidsrisico’s met zich mee?

Producenten spelen op de natuurlijke trend in met kreten als ‘zonder kunstmatige toevoegingen’ en ‘puur’. Zet dit de consument op het verkeerde been? Of is puur inderdaad een garantie dat je veiliger en gezonder eet?

Deze vragen zullen professionals uit de voedingswereld bespreken tijdens het NVVL-symposium op 16 november onder leiding van wetenschapper en NRC-columniste Rosanne Hertzberger. Het mini-symposium zal plaatsvinden in het Van der Valk hotel in Utrecht.

Reageer op dit artikel