nieuws

NVWA gaat sneller productwaarschuwingen doorgeven

Voedingscommunicatie

NVWA gaat sneller productwaarschuwingen doorgeven

NVWA-woordvoerder Benno Bruggink zei in het tv-programma Kassa dat de organisatie voedselveiligheidswaarschuwingen sneller en vollediger gaat doorgeven. Ze wachten niet meer tot dat de fabrikant het publiek waarschuwt.

In totaal kwam Kassa afgelopen jaar 93 waarschuwingen tegen waarvan er 65 op de site van de NVWA, Twitter of Facebook werden geplaatst. 25 waarschuwingen kwam 1 of meerdere dagen later op de site van de toezichthouder te staan, 28 haalden de uitingen helemaal niet.

 

Wettelijk niet verantwoordelijk

De NVWA is wettelijk gezien niet verantwoordelijk voor de communicatie van de waarschuwingen. Dat zijn de fabrikanten en die kunnen zelf kiezen op welke manier ze een productwaarschuwing plaatsen. Ze moeten in ieder geval de NVWA waarschuwen en die publiceert  het meestal maar dus niet altijd op hun eigen site.

 

Niet langer wachten op fabrikant

Bruggink zegt dat de NVWA vanaf nu niet meer zal wachten tot de fabrikant het publiek waarschuwt. Voortaan zal de NVWA een melding doen zodra hij door de fabrikant is geïnformeerd. Hij zegt wel dat de NVWA niet in alle gevallen zal waarschuwen, bijvoorbeeld niet als de gebruiksdatum van een product verlopen is.

 

Bekijk het fragment van Kassa

Reageer op dit artikel