nieuws

Productnieuws: Jumbo stimuleert groente- en fruitconsumptie met spel

Voedingscommunicatie

Productnieuws: Jumbo stimuleert groente- en fruitconsumptie met spel

Supermarktketen Jumbo zet de komende maanden groenten en fruit in de spotlight. Vanaf woensdag 7 februari kunnen klanten zestien weken lang gratis wisselende opdrachtkaartjes verzamelen. De kaartjes kunnen ouders helpen om hun kinderen spelenderwijs meer groenten en fruit te laten eten. Ook zijn ze gericht op gezelligheid aan tafel.

De opdrachtkaartjes zijn geïnspireerd op het spel De Reis van 5. Jumbo werkt samen met de bedenkers ervan. Spelenderwijs maken kinderen bijvoorbeeld een gezond ‘Piratenbootje’ van hun boterham of gaan ze ‘Op zoek naar Nemo’ in hun yoghurtontbijtje. 

250 gram per dag
Veel Nederlanders hebben moeite om zich aan de voorgeschreven richtlijn van 250 gram groente en twee stuks fruit per dag te houden. Onder het mom ‘Jong geleerd, oud gedaan’ wil Jumbo eraan bijdragen kinderen met plezier, gezond en gevarieerd te laten eten. Voor deze actie staat in iedere Jumbo-winkel een display waarin elke week twee opdrachtkaartjes met creatieve groente- en fruitrecepten voor het hele gezin te vinden zijn. In totaal zijn er 32 opdrachten.

Groente en fruit op de kaart
Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) is enthousiast over de actie van Jumbo en De Reis van 5. ‘Het stimuleren van de consumptie van groenten kan alleen als telers, handelaren, retailers en horeca samenwerken en groenten en fruit meer op de kaart zetten.’ aldus Karin Bemelmans namens het NAGF.

Reageer op dit artikel