nieuws

Mede-oprichter 24 Kitchen lanceert FoodFirst Network

Voedingscommunicatie

Mede-oprichter 24 Kitchen lanceert FoodFirst Network

Jan Dekker, bekend van Life & Cooking en 24Kitchen, lanceert vandaag zijn nieuwe initiatief: het FoodFirst Network. Het initiatief is een online platform dat gezonde voeding en leefstijl promoot.

Het online platform werd in december 2017 al geïntroduceerd, maar presenteert zich nu officieel aan de media.

FoodFirst Network

Op het platform zijn volledige weekschema’s met maaltijden plus recepten en video’s te vinden.

Daarnaast worden ook adviezen rondom gezonde leefstijl (voeding, beweging en ontspanning) gegeven door (huis)artsen, gezondheidswetenschappers, psychologen, fitness- en yogatrainers, diëtisten, voedingsdeskundigen en koks.

Netflix

De recepten en adviezen passen zich aan op de opgegeven ziektebeelden of doelen die abonnees hebben. Zo kan je allergieën en ziektebeelden zoals diabetes aangeven, maar ook dat je wilt afvallen of gewoon gezonder wil eten.

Mensen kunnen, net zoals bij Netflix, een maandabonnement kopen (€4,99 per maand) waarna ze volledige toegang hebben tot de informatie op het platform. Dit kan via pc, i-pad, laptop, smartphone en smart-tv.

Het abonnement wordt ook voor werkgevers aangeboden. Zo kunnen zij voor werknemers een abonnement afsluiten voor €2,12 per maand.

Voeding als medicijn

Dekker wil zich met het nieuwe platform richten op preventie van ziekten en het verminderen van medicijngebruik.

‘Onze missie is om bij te dragen aan langer gezond en vitaal leven door verse en zoveel mogelijk onbewerkte voeding, meer beweging en vermindering van stress. Daarmee kunnen we het gebruik terugdringen van medicijnen voor chronische aandoeningen als slapeloosheid, hoge bloeddruk of diabetes type 2. Veel van onze eerstelijns gezondheidszorg (huisartsen) zet in op symptoombestrijding. Wij willen het accent helpen verleggen naar preventie door gezond te leven. Om te beginnen zien we voeding als beste medicijn,’ aldus de oprichter van het platform.

Voedingsindustrie

Dekker benadrukt de onafhankelijkheid van het FoodFirst Network. Zo is het advertentievrij en claimt daarmee niet beïnvloed te worden door de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie.

Daarnaast wordt het initiatief ondersteund door hoogleraar Voeding en Gezondheid Prof. Dr. Jaap Seidell , hoogleraar Diabetes Prof. Dr. Hanno Pijl en allergoloog Theo Roovers, Tamara de Weijer voorzitter van Arts & Voeding.

Maar ook voedingsexperts (bijvoorbeeld meesterkok Rudolph van Veen), bewegingsdeskundigen (zoals specialist en personal trainer Han de Hair) en op leefstijlaanpassing gerichte gedragswetenschappers en -psychologen (w.o. Reint Jan Renes) zijn bij het netwerk betrokken.

Reageer op dit artikel