nieuws

Nieuwe leerstoel gericht op ‘Jeugd en Gezonde Voeding’

Voedingscommunicatie

Nieuwe leerstoel gericht op ‘Jeugd en Gezonde Voeding’

Vijf bedrijven uit Venlo en de Universiteit van Maastricht (UM) hebben de leerstoel Jeugd en gezonde voeding opgericht. Deze leerstoel wordt gevestigd in Venlo aan de Brightlands Campus Greenport.

De nieuwe leerstoel is opgericht om jongeren gezonder te laten  eten.

Door deze samenwerking willen de oprichters van de leerstoele studenten de mogelijkheid bieden hoe universitair onderwijs en wetenschappelijk onderzoek elkaar kunnen versterken.

Gezonder eten

Oprichter Jan Klerken van de nieuwe leerstoel, meldt dat er nog weinig bekend is over de effecten van voeding in relatie met de ontwikkeling van een kind. Hij vindt niet alleen dat de wetenschap en de educatie samen moeten  werken om kennis over te brengen. Klerken wil ook dat jongeren gezonder gaan eten. 

Nieuwe leerstoel

De nieuwe leerstoel zal op de campus van de universiteit van Venlo staan. De bedrijven die samenwerken voor de leerstoel zijn Scelta Mushrooms, ZON fruit & vegetables, BASF, Seacon Logistics en regionale Rabobanken. 

De  wetenschapper die de  leerstoel gaat leiden zal voor minstens vijf jaar onderzoek gaan doen naar gezonde voeding in relatie met jeugd en jongeren. De werving zal binnenkort van start gaan.

 

Reageer op dit artikel