nieuws

‘Lekker Belangrijk’ nieuwe campagne beroepsvereniging gewichtsconsulenten

Voedingscommunicatie

‘Lekker Belangrijk’ nieuwe campagne beroepsvereniging gewichtsconsulenten

In een periode waarin mensen vaak het gevoel hebben ‘druk, druk, druk’ te zijn, roept de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) op om stil te staan bij de essentiële zaken in het leven. Want hoeveel er ook gebeurt op een dag en in een jaar: Samen genieten, tijd nemen voor elkaar en het delen van een gezonde maaltijd, dat is pas echt ‘Lekker Belangrijk’.

Daarom voert de beroepsvereniging campagne van maandag 12 november tot en met maandag 31 december 2018 via hun Facebookpagina en website. Ze laten mensen zien hoe ze in aanloop naar de feestdagen gezond kunnen eten.

Campagne via Facebook
De Beroepsvereniging deelt gedurende de campagne dagelijks tips over gezonde voeding, recepten en persoonlijke verhalen via de facebookpagina. Maike Berghuijs namens de beroepsvereniging: ‘In een periode die alleen maar lijkt te draaien om eten, het creëren van het perfecte kerstdiner en een overvolle agenda staan we stil bij waar het volgens ons werkelijk om gaat. Samen genieten van een gezonde maaltijd in een ontspannen sfeer. Doen wat goed is voor jezelf en je gezin. Waarbij relativeren en kunnen lachen om dagelijkse dingen belangrijker zijn dan het perfecte plaatje.’

Gewichtsconsulent op de Margriet Winterfair
De beroepsvereniging neemt als onderdeel van de campagne deel aan de Margriet Winterfair van 23 t/m 29 november. Gedurende de beursdagen kunnen bezoekers onder andere aanschuiven aan een feestelijk gedekte BGN-kersttafel.

Lokale praktijken doen mee
De BGN heeft een netwerk van 2000 bij de vereniging aangesloten leden. Deze gewichtsconsulenten doen mee aan de campagne en zullen extra acties inzetten om hun cliënten te begeleiden naar een gezond voedings- en leefpatroon.

Reageer op dit artikel