nieuws

Productnieuws: Ontbijt met eiwitten, vitamine D en vezels moet ouderen helpen met behoud spiermassa

Voedingscommunicatie

Productnieuws: Ontbijt met eiwitten, vitamine D en vezels moet ouderen helpen met behoud spiermassa

Bonduo is ontwikkeld om de afname van spiermassa te verminderen. Tussen het dertigste en vijftigste levensjaar neemt de spiermassa elke tien jaar af met 3-8 procent. Ouderen hebben vaak moeite om voldoende eiwit binnen te krijgen, wat echter noodzakelijk is voor spierbehoud. Het zuivelontbijt moet hierbij helpen.

Diëtiste Marjanne Prins maakte het haar missie om een ontbijt te ontwikkelen dat bijdraagt aan het behouden en vergroten van spiermassa. Ze onderzocht de afgelopen zes jaar samen met Wageningen Universiteit hoe dat het beste bewerkstelligd kon worden.

Bonduo

Bonduo bevat 22 gram eiwit, 9,3 microgram aan vitamine D en 5,6 gram vezels. Het eiwit zit in de chocolade bolletjes verstopt en bestaat uit wei-eiwit. Dit eiwit is rijk aan vertakte keten aminozuren (BCAA’s: leucine, isoleucine en valine). De vitamine D zorgt ervoor dat de aanwezige aminozuren zo snel mogelijk beschikbaar zijn in de spieren. De vezels maken het een volwaardig ontbijt-product, aldus Bonduo.

Ouderen & eiwit

Ouderen hebben moeite om aan de huidige aanbeveling van 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te voldoen. Uit onderzoek van Wageningen Universiteit blijkt dat dit geldt voor één op de tien thuiswonende ouderen en één op de drie ouderen in verpleeghuizen.

Spieren & vitamine D

Prins deed stamcelonderzoek met vitamine D op cellijnen van skeletspieren van jongeren en oudere gezonde vrouwen. Hieruit kwam naar voren dat vitamine D de expressie van zowel de vitamine D-receptoren als de androgeenreceptor in skeletspieren stimuleert. Hierdoor kan vitamine D helpen bij het stimuleren van spiervezel en dus het aanmaken van spieren. Dit zorgt ervoor dat de groei van spiermassa bevorderd en de spiermassa zelf behouden wordt.

BonDuo kopen

BonDuo is online te bestellen en is verkrijgbaar in bananen smaak en een lichte frambozensmaak genaamd Original. Een kennismakingspakket bevat drie van elke smaak, kost €17,70 en wordt gratis thuisbezorgd.

Reageer op dit artikel