nieuws

Productnieuws: Vernieuwde Snapper-lijn is biologisch en verantwoord

Voedingscommunicatie

Productnieuws: Vernieuwde Snapper-lijn is biologisch en verantwoord

Levensmiddelenproducent Australian heeft zijn chocoladelijn Snapper vernieuwd met een aantal biologische repen met vier nieuwe smaken. Ook ondersteunen kopers van deze chocolade het goede doel SOS kinderdorpen, een internationale ontwikkelingsorganisatie waarmee Australian een samenwerkt.

‘Onze koffie is al biologisch en we wilden deze stap nu ook maken voor de chocolade’, zegt Lyanne de Weger, manager business development bij Australian. Bij het ontwikkelen van de nieuwe repen koos Australian ook voor een samenwerking met SOS Kinderdorpen. ‘Zo denken we aan mens en milieu.’

SOS kinderdorpen en Snapper-chocoladerepen

De aandacht voor SOS Kinderdorpen wordt gevraagd via de verpakking van de Snapper-chocoladerepen. Elke Snapper is omhuld in een kleurrijke verpakking, met een persoonlijk verhaal aan de binnenkant.  De verschillende verhalen komen van kinderen uit SOS kinderdorpen-programma’s. Volgens Arian Buurman, directeur SOS kinderdorpen, maakt de consument zo kennis met de impact van het wereldwijde werk van de organisatie.

Hoog cacaopercentage

De nieuwe chocolade repen hebben een hoog cacao-percentage. De cacao is biologisch en Rainforest Alliance gecertificeerd. De Snapper-repen zijn verkrijgbaar in zes varianten: naturel (72 en 82%), bosvruchten (57%), ananas met kokos (57%), karamel zeezout en melkchocolade met 40% cacao.

Reageer op dit artikel