nieuws

Productnieuws: Nestlé introduceert 100% plantaardige Garden Gourmet burger

Voedingscommunicatie

Productnieuws: Nestlé introduceert 100% plantaardige Garden Gourmet burger

De nieuwe burger van Nestlé is een plantaardige burger bestaande uit sojabonen en granen. De rode biet, wortel- en paprika-extract zorgt ervoor dat het op een vleesburger lijkt zowel voor als na koken.

Volgens Nestlé zal de burger zelfs in de smaak moeten vallen bij de vleesliefhebbers aangezien het amper verschilt met een traditionele burger. De Incredible Burger is vanaf april verkrijgbaar in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en Australië. De plantaardige burger zal in het vriesvak van de supermarkt te vinden zijn.

Nestlé over de Garden Gourmet burger

De nieuwe plantaardige burger van Nestlé is in samenwerking met lokale voedingskundigen van Garden Gourmet en Sweet Earth ontwikkeld. Volgens Wayne England, hoofd van Nestlé Food, hebben de burgers een goede structuur en smaak. Hij gelooft dat plantaardig voedsel meer dan alleen een trend is: ‘Consumenten willen tegenwoordig producten die hoog in eiwitten zitten en beter zijn voor milieu.’

Food Future Event

Op het Food Future Event op 9 april besteden we er dan ook volop aandacht aan in de sessie Alternatieve Eiwitten: wat vertellen we de consument? Om de eiwittransitie te bereiken, is het noodzakelijk dat de consument meegaat.

Juridisch kader alternatieve eiwitten

Welke informatie geef je als producent mee op de verpakking? Karin Verzijden van Axon Advocaten zal het juridisch kader van alternatieve eiwitten schetsen. Jos Hugense, CEO van Meatless vertelt hoe een vleesbedrijf om kan gaan met de kansen van vega.

Twee alternatieve eiwitten komen aan bod: insecten en kweekvlees. Tom Mohrmann van Proti-Farm zal vertellen hoe kwaliteit en innovatie zullen zorgen voor acceptatie van insecten. Daan Luining van Meatable spreekt zijn verwachtingen voor kweekvlees uit.

Bekijk het complete programma  van het Food Future Event op 9 april in het NBC in Nieuwegein hier of schrijf u via deze link direct in.

Reageer op dit artikel