nieuws

Productnieuws: Nieuwe, eerlijke koffie van Fairtrade Original

Voedingscommunicatie

Productnieuws: Nieuwe, eerlijke koffie van Fairtrade Original

Community coffee is een nieuwe biologische koffielijn van Fairtrade Original. Met deze lijn wordt er een hogere prijs betaald aan de koffieboer dankzij een verkorte koffieketen. Vanaf deze week zijn de Original Blend en Single Origin varianten in de vorm van snelfiltermaling, bonen en capsules exclusief te vinden in het koffieschap bij de Albert Heijn.

De verkorte koffieketen is mogelijk door een samenwerking tussen Fairtrade Original en koffie coöperatie Red Escolsierra in Colombia. Een biologische en fairtrade coöperatie van 380 kleinschalige boerenfamilies uit Sierra Nevada in Colombia.

Fairtrade Original betaalt extra

De meerderheid van de koffieboeren leeft nog altijd onder de armoedegrens. Fairtrade Original probeert dit tegen te gaan door voor elke kilo koffie die wordt ingekocht bovenop de fairtrade en biologische premie, een extra Fairtrade Original premie te betalen (€ 0,44/kg). De boeren besteden deze premies aan zelfgekozen projecten die hun gemeenschap vooruit kunnen helpen.

De lange termijn afspraken tussen Fairtrade Original en Red Ecolsierra bieden de koffieboeren zekerheid over de afname van hun oogst, en dus ook hun inkomen. 

Reageer op dit artikel