nieuws

Food100 zoekt voedselsystemenveranderaars

Voedingscommunicatie

Het obesitasepidemie, afname van biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, dierenwelzijnszorgen, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming worden in verband genoemd met de groeiende wereldbevolking. Food100 wil deze race naar de bodem stoppen en keren.

Food100 zoekt voedselsystemenveranderaars

Tijd voor verandering, vindt Food100. De organisatie wil de krachten van de landbouwsector, voedselproducenten, supermarkten en universiteiten bundelen om voedseldepletie en geassocieerde problemen zoveel mogelijk tegen te werken. Hiertoe is zij op zoek naar ‘de gamechangers van nu en de changemakers van de toekomst’.

Vorig jaar verdiende bijvoorbeeld Isabel Boerdam, de vrouw achter onder andere de Nationale Week Zonder Vlees, een eervolle vermelding in de categorie ‘tot en met 30 jaar’. Ook kreeg Inge Vleemingh een speciale vermelding voor initiatief Goed Gevulde Spaarvarkens waar zij voedselverspilling mee tegengaat.

De inschrijving is geopend tot 15 juni 2019.

Reageer op dit artikel