nieuws

ASN opent inschrijving voor duurzaamheidsprijs

Voedingscommunicatie

De inschrijving van de ASN Bank Wereldprijs 2019 is geopend. Inschrijven kan tot dinsdag 17 september 17.00 uur via de website van ‘Voor de Wereld van Morgen’. Onder de winnaars wordt een geldbedrag van €55.000 verdeeld.

ASN opent inschrijving voor duurzaamheidsprijs

Startende ondernemers, met een groen idee voor een betere wereld, kunnen zich inschrijven voor de ASN Bank Wereldprijs 2019, een Nederlandse competitie voor duurzame startups. De groene ideeën moeten passen binnen een van de drie categorieën: Natuur & Milieu, Mensen & Samenleving en Klimaatbescherming. Daarnaast moeten de inzendingen aansluiten bij de missie van ASN om de duurzaamheid te verbeteren.

Verloop van de wedstrijd

Tijdens het selectieproces, dat na 17 september zal starten, wordt door een vakjury gelet op creativiteit, duurzaamheid en innovatie. Uit de inschrijvingen worden dertig deelnemers geselecteerd die training en coaching krijgen op het gebied van finance, marketing en ondernemerschap. De deelnemers krijgen door de competitie meer bekendheid en publiciteit. In de finale, die op 13 november plaatsvindt, wordt uit zes ondernemers een of meerdere winnaar(s) gekozen. De finalisten maken, naast de geldprijs, ook kans op een publieksprijs van €5.000.

Winnaar van de prijs in 2018, Laurens van Dort, zegt dat hij door deel te nemen aan de competitie werd gedwongen om kritisch naar zijn idee te kijken en hierdoor klaar was om vragen van potentiele investeerders te beantwoorden.

De jury

Een vakjury bestaande uit o.a. Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely en Faiza Oulahsen van Greenpeace, buigt zich gedurende de competitie meermaals over de groene ideeën tijdens verschillende selectiemomenten.

Over de ASN Bank Wereldprijs

Sinds 2008 organiseert de ASN Bank ieder jaar de Wereldprijs competitie. In eerdere edities betekende deelname al de doorbraak voor bedrijven als Seepje, Fairphone en Fairf. Naast de Wereldprijs steunt de ASN bank de groeiende groep ondernemers die helpt Nederland te verduurzamen.

De inschrijving is open tot dinsdag 17 november 17.00 uur. De finale vindt plaats in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam, op 13 november.

Reageer op dit artikel