nieuws

Ziekenhuis in Engeland verlengt huurcontact met Burger King niet

Voedingswetenschap

Ziekenhuis in Engeland verlengt huurcontact met Burger King niet

Het Southampton General Hospital verlengt het huurcontract met het filiaal van Burger King dat zich in het ziekenhuis bevindt niet. Dit meldt de Daily Mail.

De keten in het ziekenhuis sluit volgend jaar als gevolg van kritiek van de politiek en verschillende gezondheidsorganisaties.

Gezonde omgeving

De fastfoodketen heeft er al 20 jaar een filiaal. Het bestuur van het ziekenhuis zal het huurcontract met de fastfoodketen niet verlengen wanneer deze afloopt in 2016. Volgens het ziekenhuis past een fastfoodrestaurant niet in de zorgomgeving die het ziekenhuis wil uitstralen.

‘Het bestuur is momenteel bezig met het herindelen van het winkelgebied bij de hoofdingang”, zegt een woordvoerder van het Southampton General Hospital. “Om er zeker van te zijn dat het winkelgebied aan zal sluiten bij de zorgomgeving.’

‘Dit is goed nieuws’, zegt Rob Flello, voorzitter van de Britse parlementaire groep die over overgewicht gaat. ‘Ik hoop dat andere ziekenhuizen gaan nadenken over de ketens die zij hebben toegelaten in hun ziekenhuis.’

Reageer op dit artikel