nieuws

Proefdieronderzoek: microben zorgen voor gewichtsverlies

Voedingswetenschap

Proefdieronderzoek: microben zorgen voor gewichtsverlies

Muizen die water dronken met een toegevoegde probiotisch bacterie hadden minder lichaamsvet en minder kans op diabetes, ook wanneer ze een vetrijk dieet kregen, dan muizen die alleen water dronken.

Dit blijkt uit een proefdieronderzoek van VanderBilt universiteit bij muizen. Het zal tussen 22 en 26 maart worden gepresenteerd op een bijeenkomst van de American Chemical Society.

 

Verminderd hongergevoel

Onderzoekers veranderden de genen van een stam van probiotische bacteriën die in de darm, na een maaltijd, aanzetten tot het maken van een vetzuur dat het hongergevoel vermindert.

 

Verbetering

De ene groep muizen kreeg de bacterie toegediend met water, de controlegroep kreeg alleen water. Na 8 weken hadden de muizen die de bacterie kregen 15% gewichtsverlies. Ook was het metabolisme van de lever en de glucosehuishouding in de muizen die de bacterie kregen beter dan die van de controlegroep muizen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Gefermenteerde melk met LcS verbetert stoelgang van ouderen

Reageer op dit artikel