nieuws

Gezond zwanger worden bevorderen met Slimmer Zwanger

Voedingswetenschap

Gezond zwanger worden bevorderen met Slimmer Zwanger

Om zwangerschapskansen te verhogen en gezonde zwangerschap te bevorderen, heeft Erasmus MC in samenwerking met Lukkien (een productiehuis voor crossmediale marketingcommunicatiemiddelen) een actieplan ontwikkeld voor het onderzoeksplatform ‘Slimmer Zwanger’.

De organisaties hopen dat vrouwen door middel van het actieplan zo optimaal mogelijk zwanger kunnen worden en een gezond kindje op de wereld kunnen zetten.

 

Slimmer Zwanger

‘Slimmer Zwanger’ is een bestaand mHealth coachingsprogramma van het Erasmus MC in samenwerking met Centrum voor Jeugd en Gezin en KindeRdam die zich richt op het bevorderen van gezonde leef- en eetgewoonten. Op deze manier wordt de kans op zwangerschap en het krijgen van een gezonde baby bevorderd. 

 

Persoonlijke ondersteuning

Voor het onderzoeksplatform www.slimmerzwanger.nl heeft Lukkien een actiepagina ontwikkeld: www.slimmerzwangerworden.nl. Het is een gratis platform waarvoor vrouwen en eventueel partner met kinderwens zich online kunnen inschrijven. Wanneer stellen meedoen krijgen ze 26 weken persoonlijke ondersteuning en informatie over gezonder eten en een gezondere leefstijl via de eigen mobiele telefoon.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Prevalentie zwangerschapsdiabetes in Tanzania wordt hoger

Reageer op dit artikel