nieuws

Positieve effecten voor kankerpatiënten door omega-3-vetzuren

Voedingswetenschap

Positieve effecten voor kankerpatiënten door omega-3-vetzuren

Het toevoegen van omega-3-vetzuren aan anti-tumor medicijnen zou ervoor kunnen zorgen dat een behandeling tegen kanker beter werkt en dat de kwaliteit van leven van kankerpatiënten verbeterd.

Dat blijkt uit een studie van de University Hospital of Leicester in het Verenigd Koninkrijk. De studie is gepubliceerd de American Society for Parenteral and Enteral Nutrition (A.S.P.E.N.). De wetenschappers onderzochten vijftig patiënten met vergevorderde kanker in de pancreas.

 

Methode

De patiënten kregen wekelijks 1000 mg gemcitabine. Daarna volgde een inname een vetemulsie verrijkt met omega-3-vetzuren gedurende drie weken met daarna een week rust.

 

Pluspunten

Uit de resultaten blijkt dat deelnemers beter reageerden op de behandeling tegen kanker. De ziekte bleef stabiel, het volume van de levermetastasen verminderde en de kwaliteit van leven verbeterde.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Proefdieronderzoek: ‘Betere opslag van visolie door grote wekelijkse inname’

Reageer op dit artikel