nieuws

Proefdieronderzoek: ‘Betere opslag van visolie door grote wekelijkse inname’

Voedingswetenschap

Proefdieronderzoek: ‘Betere opslag van visolie door grote wekelijkse inname’

Een grotere wekelijkse dosis (4,8% visolie) van omega-3-vetzuren kan leiden tot een grote opslag van omega-3-vetzuren dan een dagelijks kleinere dosis (0,7% visolie). Dat blijkt uit een onderzoek dat wetenschappers van de Australische Deakin University uitvoerden met ratten van de Deakin University in Australië.

De studie is recent gepubliceerd in de Nutrients. De onderzoekers rapporteerden dat er 23% omega 3 werd opgeslagen van een grote wekelijke dosis van visolie, in vergelijking met 15% van een dagelijkse kleinere dosis van visolie bij ratten.

 

Onderzoeksgroep

De onderzoekers gebruikten drie groepen ratten van zes weken oud, die ook zes weken een experiment ondergingen. De ene groep kreeg een dagelijkse hoeveelheid (supplement) van 0,7% visolie in hun voedingspatroon, een andere groep die een wekelijkse dosis kreeg van 4,9% visolie en een controlegroep die geen visolie kreeg.

 

Hoeveelheid

De wetenschappers concluderen dat een grote dosis omega-3-vetzuren één keer per week effectiever werkt voor het opslaan van omega-3-vetzuren dan een dagelijkse kleinere dosis.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Nationale voedingscongres: beweging noodzakelijk, vitamines onderbelicht

Reageer op dit artikel