nieuws

Effectiviteit probioticum BB-12® bewezen

Voedingswetenschap

Effectiviteit probioticum BB-12® bewezen

Het is bewezen dat de probiotica soort BB-12®  de regelmatige stoelgang bevordert. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek.

De British Journal of Nutrition publiceerde het door Chr. Hansen geïnitieerde onderzoek. Chr. Hansen is een bedrijf dat ingrediënten produceert die de voeding en gezondheid verbeteren.

BB-12®

BB-12® is een probioticum dat sinds 1985 wordt gebruikt in voeding en voedingssupplementen. Wetenschappelijk adviseur voor Chr. Hansen, Mikkel Jungersen vertelt dat het bedrijf wil bewijzen dat BB-12® de beste bacterie van de wereld is voor het bevorderen van de stoelgang.

Regelmatige stoelgang

Aan het onderzoek deden meer dan 1200 personen tussen de 18 en 70 jaar uit verschillende landen mee. Ze waren allemaal gezond, maar ervoeren weinig aandrang om naar de wc te gaan en last van hun buik. Onderzoeksdeelnemers consumeerden 4 weken lang het probioticum of een placebo.

De groep die het probioticum consumeerde had een vergrote kans op een regelmatige stoelgang. Jungersen vertelt dat de resultaten van het onderzoek bevestigen dat BB-12® een significante positieve bijdrage kan leveren bij personen met verteringsproblemen.

Bijeenkomst Zuivel

Op 21 januari houdt Voeding Nu in samenwerking met NZO een bijeenkomst over zuivel met bijzondere aandacht voor probiotica. Hierin zal de wisselwerking tussen zuivel en darmstelsel veelvuldig aan bod komen. Accreditatie voor diëtisten is aangevraagd. Kijk hier voor het programma.

Lees verder op Voeding Nu online:
Productnieuws: gezondheidsclaim Yakult bevestigd
Probiotica hulpmiddel bij voedselovergevoeligheid

Reageer op dit artikel