nieuws

NVWA waarschuwt voor kalfsvleesproducten Deen

Voedingswetenschap

NVWA waarschuwt voor kalfsvleesproducten Deen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor magere kalfslappen, kalfsoester en kalfsschnitzel van supermarktketen Deen. Het gaat om producten met houdsbaarheidsdatum tot en met 13 mei 2016.

Deze producten voldoen niet aan de bacteriologische eisen, waardoor ze schadelijk kunnen zijn voor de volksgezondheid, zo meldt de Voedselautoriteit in de veiligheidswaarschuwing. Of het om een bacteriologische besmetting gaat en welke dat is, is nog niet bekend.

Consumenten die bovenstaande producten hebben gekocht worden geadviseerd deze producten niet te consumeren en de producten terug te brengen naar de winkel, waar zij het aankoopbedrag vergoed krijgen.

Reageer op dit artikel