nieuws

Productnieuws: Infokicks over suiker en verslaving

Voedingswetenschap

Productnieuws: Infokicks over suiker en verslaving

Het Kenniscentrum suiker & voeding heeft samen met een aantal hoogleraren een vijftal informatieve filmpjes (infokicks) over suiker gemaakt. Het derde filmpje is nu verschenen en gaat in op het thema suiker en verslaving.

Het kenniscentrum geeft aan dat er in de media een hoop beweringen gedaan worden over suiker die lang niet altijd overeenkomen met de feiten. Om deze reden maakte het Kenniscentrum suiker & voeding samen met een aantal hoogleraren de Infokicks.

Suiker en verslaving

In het nieuwste filmpje gaat Prof.dr. Rob Markus, bijzonder hoogleraar Neuropsychologie bij Maastricht University, in op wat verslaving precies is en geeft hij antwoord op de vraag: kun je verslaafd zijn aan suiker?

Suiker en overgewicht

Prof. dr.ir. Edith Feskens is hoogleraar Voeding en Gezondheid in de levenscyclus bij Wageningen University. Zij vertelt over de relatie tussen suiker en overgewicht.

Suikerconsumptie

Feskens vertelt in de volgende infokick over suikerconsumptie. Zij legt uit waar de suikerinname van de meeste mensen vandaan komt.

Wat zijn koolhydraten?

Prof.dr. Fred Brouns is hoogleraar Innovatie Gezonde Voeding bij Maastricht University. Hij vertelt over koolhydraten. Hij geeft het verschil aan tussen de verschillende koolhydraten en suikers.

Suiker in voedingsmiddelen

Brouns praat in deze Infokick over voedingsmiddelen met toegevoegde suikers en de redenen waarom dit gedaan wordt. Ook legt hij uit hoe de consument op een voedseletiket kan aflezen welke en hoeveel suikers er zijn toegevoegd.

U kunt de Infokicks hier zelf bekijken.

Reageer op dit artikel