nieuws

Harvard en Seat starten nieuw onderzoek over gezonde voeding

Voedingswetenschap

Harvard en Seat starten nieuw onderzoek over gezonde voeding

Harvard University en automerk Seat zijn een samenwerking gestart om onderzoek te doen naar gezonde voeding en het Mediterraan dieet.

Harvard hoogleraar dr. Stefanos Kales, Seat voorzitter Luca de Mei en HR vice-president Xanvier Ros kwamen samen om hun samenwerking aan te kondigen.

Dezelfde doelen

Ros geeft aan dat de samenwerking een unieke kans is voor Seat. ‘Wij hebben dezelfde doelen als het gaat over nieuwe manieren vinden om gezondheid te promoten voor onze werknemers. Om dit te bereiken is onderzoek essentieel’, alsdus Ros.

Gezondheid en productiviteit

Dr. Kales geeft aan dat de samenwerking de universiteit de kans geeft om nieuwe lijnen in het onderzoek te ontwikkelen. Samen zouden zij kunnen analyseren hoe gezondheid en productiviteit te verbeteren is.

Gezonde werkplek

Seat ontving dit jaar het certificaat Gezonde Werkplek. Dit is het enige bedrijf in Spanje met dit certificaat. Het bedrijf heeft 31 gezondheidsprofessionals in dienst, 2 interne ambulances en een medisch spoedteam dat 365 dagen, 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar is. 

Reageer op dit artikel