nieuws

Nieuw bedrijf Onduo zet (big) data in voor diabetespatiënten

Voedingswetenschap

Nieuw bedrijf Onduo zet (big) data in voor diabetespatiënten

De inzet van (big) data om mensen te helpen met hun diabetes om te gaan, zodat zij een optimaal leven kunnen leiden. Dat is het doel van de nieuwe organisatie Onduo, een intitatief van farmaciebedrijf Sanofi en Verily (voorheen Google Life Sciences).

Het nieuwe bedrijf richt zich op de verbetering van de zorg voor mensen met diabetes type 1 en type 2.  Daarbij gaat het om de ontwikkeling van hulpmiddelen voor diabetici zodat zijn hun eigen gezondheid en welzijn beter en eenvoudiger kunnen managen.

Samenwerking
Verily is gespecialiseerd in consumentensoftware, analytics, (miniatuur)elektronica, de ontwikkeling van energiebesparende chips en consumentenproducten. Sanofi is gespecialiseerd in diabetes en innovatieve behandelingen, klinisch onderzoek, de ontwikkeling van geneesmiddelen en diabetes management, in welvarende en ontwikkelingslanden.

Beide bedrijven investeren samen 500 miljoen euro in het nieuwe bedrijf Onduo. Door de creatie van deze joint venture, kan Onduo gebruik maken van de expertise van beide bedrijven.

Big data
Onduo richt zich op digitale gezondheidszorg en maakt gebruik van (big) data om mensen te helpen met hun diabetes om te gaan. ‘Mensen ondersteunen komt op de eerste plaats, pas daarna de behandeling van de ziekte’, meldt Sanofi in een persbericht. ‘Onduo ontwikkelt services en producten die patiënten gezonder maakt, de professionals in de gezondheidszorg ondersteunt en kosten reduceert voor werkgevers, betalers en de maatschappij.’

Reageer op dit artikel