nieuws

Coalitie voor een vitaler en gezonder Nederland

Voedingswetenschap

Coalitie voor een vitaler en gezonder Nederland

Voeding verdient een prominente rol in het bevorderen van gezondheid en preventie van chronische aandoeningen. Dat is de overtuiging van verschillende partijen die afgelopen dinsdag samen het landelijke programma Diagnose Voeding & Gezondheid zijn begonnen.

Diagnose Voeding & Gezondheid is een coalitie bestaande uit Rabobank, BeBright, Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht, Jaarbeurs en Zilverenkruis, die verder wordt ondersteund door de kennisinstellingen Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het UMC Utrecht. 

Dialoog en innovaties

Met het programma willen de deelnemers een open dialoog op gang brengen en werken aan innovaties met maatschappelijke impact. De coalitie geeft aan doorbraken te willen realiseren rond complexe vraagstukken op het gebied van voeding en gezondheid.

Landelijk programma

‘Samenwerking is nodig in een ecosysteem van partijen die bereid zijn tot actie en de inzet van kennis, kunde en kapitaal’, aldus Philip J. Idenburg, oprichter van strategie- en innovatiebureau BeBright. Met Utrecht als landingsplaats, levert Diagnose Voeding & Gezondheid een bijdrage aan een vitaler en gezonder Nederland en stimuleert zij de economische groei en het innovatieklimaat. 

Reageer op dit artikel