nieuws

De FDA waarschuwt 40-plussers voor te veel drop

Voedingswetenschap

De FDA waarschuwt 40-plussers voor te veel drop

De Food and Drug Administration (FDA) heeft deze week een waarschuwing uitgebracht over drop. Drop eten is niet zonder gevaar meldt deze Amerikaanse overheidsorganisatie voor voedselveiligheid. Met name dropeters van veertig jaar of ouder worden gewaarschuwd zich te beperken.

De FDA adviseert niet meer dan een half ons drop per dag te eten om een verhoogd risico op ziekenhuisopname door hartritmestoornissen te voorkomen. Te veel drop kan ook leiden tot een verhoogde bloeddruk, oedeemvorming en in extreme gevallen zelfs tot congestief hartfalen.

Glycyrrhizinezuur

Waarschijnlijk speelt glycyrrhizinezuur de hoofdrol bij het ontstaan van de nadelige gezondheidseffecten van drop. Dit bestandsdeel van drop zorgt voor de typische dropsmaak. De effecten van glycyrrhizinezuur zijn echter wel tijdelijk.

FDA geeft advies

Ongeacht de leeftijd kunnen we volgens de FDA beter geen grote hoeveelheden drop in een keer gebruiken. Mensen die last hebben van hartritmestoornissen kunnen beter helemaal geen drop consumeren.

Interactie met medicatie

Ook kan drop een ongewenste reactie veroorzaken indien het gelijktijdig wordt gebruikt met bepaalde medicijnen, kruiden en/of voedingssupplementen. De FDA adviseert mensen die veel drop consumeren, contact op te nemen met een zorgverlener of apotheker om een mogelijke interactie met medicatie uit te sluiten. 

Reageer op dit artikel