nieuws

Zoutbewust menu tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse

Voedingswetenschap

Zoutbewust menu tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse

Samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) organiseerde de Nierstichting dinsdag 9 januari de kick-off van het event: de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens dat culinaire evenement kan het Nederlandse publiek de smaken van eten met minder zout ontdekken.

Dat eten alleen lekker is met zout, moet je vooral met een korreltje zout nemen’, aldus Menno Post, chef-kok van 2-sterrenrestaurant De Bokkedoorns. Wij dragen als restaurant graag bij aan de bewustwording dat minder zout eten belangrijk én lekker is.

Een kilo zout te veel

Jaarlijks eten Nederlanders gemiddeld een kilo zout te veel. Dat blijkt uit de voedselconsumptiepeilingen van het RIVM. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10 procent van de bevolking) hebben daardoor verborgen nierschade. De Nierstichting en KHN willen daarom met de Restaurant Driedaagse naar voren brengen dat het belangrijk is om minder zout te eten.

Trend in de horeca

Gezond eten is een trend waar we in de horeca op inspelen. Ook omdat we gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. We werken dan ook graag samen met de Nierstichting om van de Restaurant Driedaagse een succes te maken’, aldus Robèr Willemsen, voorzitter van KHN.

World Kidney Day

In aanloop naar World Kidney Day op 8 maart 2018 zetten topchefs tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse zout letterlijk op de kaart door een zoutbewust drie gangen menu te serveren. Bij verschillende restaurants door het hele land wordt een 3 tot 5 gangen lunch of diner geserveerd op 6, 7 en 8 maart 2018.  

Reageer op dit artikel