nieuws

Meer dan drieduizend mensen deden mee aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse

Voedingswetenschap

Meer dan drieduizend mensen deden mee aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse

Honderd restaurants ontvingen meer dan 3500 gasten tijdens de eerste landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Bij de restaurants stonden drie dagen lang een zoutbewust diner op de kaart.

Met de driedaagse, die vanaf nu elk jaar plaatsvindt, wil de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) samen met de Nierstichting mensen bewust maken van zoutgebruik.

Tevreden partners

De Nierstichting stelt dat de alle partners van de driedaagse zeer tevreden zijn. Voorzitter van de horecabranche organisatie, Robér Willemsen, zei: ‘We zijn er trots op dat 100 restaurants meteen enthousiast waren. Zij zorgden ervoor dat ruim 3500 gasten een zoutbewust diner konden eten. We gaan ervoor dat er in 2019 nog meer restaurants meedoen!’

Tom van Oostrom, directeur Nierstichting, was blij met het grote draagvlak. ‘We hebben het belang van minder zout eten tijdens de eerste editie goed voor voetlicht kunnen brengen. De eerste stappen zijn gezet en wat ons betreft is dit is nog maar het begin!’

Ook het reserveringsplatform Resengo, waarop de zoutbewuste diners gereserveerd werden, is zeer tevreden over de resultaten van de eerste landelijke editie. Matthijs Pet: ‘We kijken uit naar 2019 met nog meer deelnemende restaurants en grotere diversiteit in aanbod.’

Terugkerend evenement

De driedaagse wordt een jaarlijks terugkerend evenement. De tweede editie vindt plaats op 12, 13 en 14 maart 2019. De Nierstichting hoopt dat het evenement een groter bewustzijn creëert rondom zoutgebruik.

‘Dit is belangrijk want mensen moeten ook thuis gezond eten en dat betekent niet meer dan 6 gram zout per dag. Als we ons hieraan houden, voorkomt dat naar schatting van het de Nierstichting 150 duizend gevallen van chronische nierschade over en periode van 10 jaar,’ aldus de Nierstichting. 

Reageer op dit artikel