nieuws

INC: ‘Positieve veranderingen in het microbioom door noten en gedroogd fruit’

Voedingswetenschap

INC: ‘Positieve veranderingen in het microbioom door noten en gedroogd fruit’

De consumptie van walnoten, amandelnoten en gedroogde pruimen zorgt voor veranderingen in het het microbioom, die een positief effect hebben op de darmgezondheid. Dit stelt de International Nut & Dried Fruit Council (INC) in een persbericht waarin de gegevens van meerdere onderzoeken zijn vermeld.

De INC haalt vier onderzoeken aan, waaronder een studie die laat zien dat de consumptie van gedroogde pruimen de aanwezigheid van Bifidobacteriën in de darm stimuleert en de stoelgang verbetert.

Consumptie walnoten

Behalve de studie naar gedroogde pruimen, zijn er dit jaar drie onderzoeken gepubliceerd die keken naar de relatie tussen walnoten of amandelen en bacteriën in het microbioom. Het meest recente onderzoek en een onderzoek eerder dit jaar laten zien dat de consumptie van 42 gram walnoten per dag bij gezonde mensen na drie weken een verbetering laat zien in bacterieverhouding in de darm vergeleken met de deelnemers die geen noten aten.

Consumptie amandelnoten

Dezelfde groep onderzoekers deed ook onderzoek naar de consumptie van amandelen. Ook deze studie laat zien dat de consumptie van 42 gram amandelen na vijf periodes van drie weken de compositie van bacteriën in het microbioom op een positieve manier beïnvloedt, vergeleken met deelnemers die geen noten of notenboter aten.

International Nut & Dried Fruit Council

INC bestaat uit meer dan achthonderd bedrijven in de noten- en gedroogd-fruitsector uit meer dan zeventig landen. De internationale organisatie houdt zich bezig met gezondheid, voeding, statistieken, voedselveiligheid en internationale normen en voorschriften met betrekking tot noten en gedroogde vruchten.

Bijeenkomst plantaardige en duurzame voeding

Op de Voeding Nu-bijeenkomst Plantaardige en duurzame voeding vertellen de sprekers hoe je het beste adviseert over een duurzame en gezonde voeding. Klik hier voor meer informatie.

Reageer op dit artikel