nieuws

Éen op de tien volwassen Amerikanen heeft voedselallergie, één op de vijf denkt het

Voedingswetenschap

Éen op de tien volwassen Amerikanen heeft voedselallergie, één op de vijf denkt het

Eén op de tien volwassenen in de VS heeft een voedselallergie, maar bijna één op de vijf denkt dat hij of zij een voedselallergie heeft. Bijna de helft van de Amerikaanse volwassenen ontwikkelt een voedselallergie op latere leeftijd. Dit blijkt uit de studie van JAMA Network Open.

In de Amerikaanse studie werden 40.000 volwassenen op voedselallergie onderzocht. Ook vroegen de onderzoekers voorafgaand aan de studie of de deelnemers dachten of ze een voedselallergie hadden. De helft van de deelnemers aan de studie had al een door de arts bevestigde diagnose van een voedselallergie. Een kwart van hen kreeg epinefrine voorgeschreven.

 

Voedselallergie later herkend

De onderzoekers stelden vast dat bijna de helft van de deelnemers met een allergie ten minste één van hun voedselallergieën ontwikkelden op volwassenleeftijd. ‘We waren verbaasd toen we ontdekten dat voedselallergieën voor volwassenen zo vaak voorkwamen,’ zegt Gupta. ‘Er is meer onderzoek nodig om te begrijpen waarom dit gebeurt en hoe we dit kunnen voorkomen.’

Meest voorkomende voedselallergenen

De resultaten van de studie geven verder de meest voorkomende voedselallergenen weer onder de Amerikaanse volwassenen. 7,2 miljoen volwassenen zijn allergisch voor schaaldieren, 4,7 miljoen voor melk, 4,5 miljoen voor pinda, 3 miljoen voor boom noot, 2,2 miljoen voor vinvis, 2 miljoen voor ei, 2 miljoen voor tarwe, 1,5 miljoen voor soja en 5 miljoen voor sesam.

Allergie schaaldieren

’Uit onze gegevens blijkt dat het allergeen uit schaaldieren bij volwassenen vaker op latere leeftijd ontwikkeld wordt. En komt vervolgens vaker terug op latere leeftijd. We hebben meer studies nodig om het verder te verduidelijken en waarom de allergie van schaaldieren blijvend lijkt te zijn bij Amerikaanse volwassenen.” vervolgt Gupta

Reageer op dit artikel