nieuws

Eerste producten Innovatie Prestatie Contract Sport, Voeding en Gezondheid

Voedselproductie

Eerste producten Innovatie Prestatie Contract Sport, Voeding en Gezondheid

De eerste producten Innovatie Prestatie Contract Sport, Voeding en Gezondheid (IPC) zijn onlangs gepresenteerd. Het gaat om sportbrood, eiwitverrijkte koekjes en drankjes en sojo-shreddies.

De producten zijn ontwikkeld voor sporters, ouderen en patiënten die een hogere eiwit behoefte hebben. Dertien bedrijven en kennisinstellingen hebben twee jaar lang samengewerkt om productinnovaties te realiseren rondom sport, zorg, voeding en gezondheid.

 

Producten

Sportbrood is een energierijkbrood met een combinatie van ingrediënten, zoals volkorenmeel uit tarwe en teff, lijnzaad en suikers uit cranberries, rozijnen en banaan.

De eiwitverrijkte tussendoortjes bestaan uit een assortiment banket met fruitvulling en extra proteïnen. Een portiegrootte van ongeveer 65 gram bevat 10 gram eiwit.

De sportdrank bestaat uit verse wei, zwarte bessensap, appelsap en bietensap. De drank bevat 25 gram eiwit per flesje van 250 ml en is rijk aan vitamine C. Van nature zit hier kalium, calcium, ijzer, zink, vitamine A, B2 en B6 in.

Soja Shreddies is een eiwitverrijkt ingrediënt voor toepassing in snacks. Het is langer houdbaar op kamertemperatuur.

 

Het innovatie Prestatie Contract (IPC) is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken gericht op innovatie en samenwerking binnen het mkb.

 

Er is een overzicht van alle onderdelen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Drie onderzoekers gestart met project binnen Eat2Move

Reageer op dit artikel