nieuws

Productnieuws: Agrico introduceert een aardappel met langzame koolhydraten

Voedselproductie

Productnieuws: Agrico introduceert een aardappel met langzame koolhydraten

Carisma is de naam van een nieuw aardappelras dat van nature langzaam verteerbare koolhydraten bevat. Coöperatie Agrico heeft de aardappelinnovatie 26 juni gelanceerd.

Door de langzame koolhydraten van de aardappel zou het lichaam gedoseerd energie binnenkrijgen, waarna iemand minder snel weer trek heeft. Agrico zegt dat de aardappel uitstekend in een bewust eetpatroon past.

 

Carisma

Carisma is ontstaan uit een natuurlijke kruising door een combinatie van reeds bestaande aardappelrassen. Uit screening van de voedingswaarde van verschillende aardappels, bleek Charisma langzame koolhydraten te bevatten. Bij de ontwikkeling van het nieuwe aardappelproduct is samengewerkt met partners in Australië, waar wetenschappers en telers al sinds 2008 opzoek waren naar een aardappel die past in een voedingspatroon met een lage Glycemische Index (low GI).  

 

Introductie

De aardappelinnovatie werd afgelopen week in CORPUS in Leiden gepresenteerd door Agrico-directeur Jan van Hoogen op 26 juni aan de genodigde pers, foodprofessionals en belangstellenden uit medische hoek. Professor Wim Saris, hoogleraar Humane Voeding aan de Universiteit Maastricht, lichtte toe wat de rol is van een lage Glycemische Index (low GI) in gezonde voeding. Verder legde hij uit hoe langzaam verteerbare koolhydraten kunnen zorgen voor een lage GI- waarde. Ook konden belangstellende de Carisma aardappels proeven.  

 

Carisma is in Nederland verkrijgbaar bij 850 vestigingen van Albert Heijn en 130 vestingen van Emté. Meer informatie is te vinden op de website.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Klein beetje eiwit voor ontbijt; lagere glucosepiek’

Reageer op dit artikel