nieuws

Productnieuws: Ben & Jerry’s smaak zet in op klimaat

Voedselproductie

Productnieuws:  Ben & Jerry’s smaak zet in op klimaat

In aanloop naar de klimaattop in Parijs in december, spoort Ben & Jerry’s haar klanten aan actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Om bewustwording over klimaatverandering te vergroten lanceert het ijsmerk de smaak Save Our Swirled.

Het ijsje bestaat uit frambozenroomijs met swirls van marshmallow, frambozen en bramen, en choco-ijshoorntjes. Het is per 1 september verkrijgbaar.

Oproep

Onder het motto “if it’s melted it’s ruined” roept Ben en Jerry’s haar klanten op zich aan te sluiten bij AVAAZ, een wereldwijde beweging die zich inzet om de stem van de bevolking naar wereldleiders te brengen. Met het tekenen van de petitie vraagt de beweging wereldleiders zich hard te maken voor een transitie naar een wereld met 100 procent schone energie in 2050. Op dit moment hebben al meer dan 2 miljoen mensen de petitie getekend.

CO2-uitstoot

‘Ben & Jerry’s meet sinds 2005 de impact van haar CO2-uitstoot over het gehele productieproces en heeft ambitieuze doelstellingen neergezet om de impact te verminderen’, zegt Lilian Geijsen, countrymanager van Ben & Jerry’s in Nederland. ‘Maar dat is niet genoeg. Om de temperatuurstijging onder de 2 graden Celsius te houden, moeten bedrijven, burgers en de overheid zich samen inzetten.’

Fairtrade

Het van oorsprong Amerikaanse Ben en Jerry’s gebruikt fairtrade-ingrediënten en sinds 2002 hanteert het een CO2-compensatieprogramma. In Nederland opende het bedrijf vorig jaar de Chunkinator: een biovergister bij de fabriek in Hellendoorn, waar al het voor Europa bestemde ijs gemaakt wordt. De biovergister reduceert samen met een aantal andere groene initiatieven tussen de 15-20 procent van de gasbehoefte van de fabriek, en heeft de potentie om tot 50 procent van het gasgebruik te reduceren.

Lees verder op Voeding Nu online:
Jumbo lanceert biologische zuivellijn
Meer dan de helft van de Nederlanders is flexitariër

Reageer op dit artikel