nieuws

Hans Verhagen aangewezen als hoofd van RASA

Voedselproductie

Hans Verhagen aangewezen als hoofd van RASA

Voedingsexpert Hans Verhagen is aangewezen als het nieuwe hoofd van de Risk Assessment and Scientific Assistance Department bij de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA).

Hans Verhagen is momenteel senior adviseur bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hij was vele jaren onderdeel van het Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid panel voor Dieetproducten, Voeding en Allergieën (NDA). Hij was hier als expert verantwoordelijk voor gezondheidsclaims en novel foods. Ook is hij lid van de redactieadviesraad van Voeding Nu.

EFSA

De EFSA is een Europese overheidsinstelling die onafhankelijk wetenschappelijk advies verstrekt betreffende voedselveiligheid en gezondheid. Hans Verhagen speelde voor EFSA een belangrijke rol bij het onderzoeken van gezondheidsclaims. Hij drong aan op zeer hoog niveau van wetenschappelijke bewijzen en vond niet dat voeding gezien mocht worden als een marketingspelletje.

RASA

Hans Verhagen wordt het nieuwe hoofd van de afdeling Risk Assessment and Scientific Assistance (RASA). Deze afdeling is een tak van de EFSA die zich richt op de gezondheid van de bevolking. RASA houdt zich voornamelijk bezig met de 5 werkvelden: gezondheid van dieren en planten, biologische gevaren en besmettingen, ondersteuning bij beoordeling en methodologie, beoordeling van wetenschappelijke bewijzen en opkomende risico’s.

Lees verder op Voeding Nu online:
Efsa stelt voedingsnormen vast voor vitamine E en vitamine B12
Efsa: meer dan vijf kopjes koffie per dag is schadelijk

Reageer op dit artikel