nieuws

Nederlandse aanvoer Nutrilon verdubbelt

Voedselproductie

Nederlandse aanvoer Nutrilon verdubbelt

Nutricia verhoogt de productiecapaciteit van babyvoeding Nutrilon Standaard vanaf vandaag met 50 miljoen pakken per jaar. Dit zorgt ervoor dat het aantal leveringen van de babymelk in Nederland bijna verdubbelt.

Nutricia meldt dat de babyvoeding niet altijd beschikbaar is in de Nederlandse winkels door de hoge, internationale vraag. Om deze reden verhoogde Nutricia al eerder (2013) de productie van Nutrilon met 40 miljoen pakken per jaar.

 

Populariteit in China

Een groot deel van de productie gaat naar China. Veel Chinese ouders kiezen voor Europese A-merken babyvoeding, zoals Nutrilon. Voor hen staat westerse babyvoeding gelijk aan veilige voeding. Dit is veroorzaakt nadat in 2008 6 jonge kinderen, stierven in China na het drinken van babymelk, waaraan de melamine toegevoegd was. Daarnaast werden er zeker 300.000 baby’s ziek.

 

Tekort Nederland

Na de productie verhoging uit 2013 blijkt dat er nog steeds een tekort is op de Nederlandse markt. Chinese ouders wantrouwen Chinese producten en verkiezen daarom het Nederlandse product met de originele Nederlandse verpakking en teksten. Hierdoor ontstond een illegale handel in de Nederlandse pakken en een tekort voor de Nederlandse consument.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Tekort aan babymelkpoeder door Chinezen

Reageer op dit artikel