nieuws

Ruim dertig inzendingen Jaarprijs Goede Voeding 2015

Voedselproductie

Ruim dertig inzendingen Jaarprijs Goede Voeding 2015

32 inzendingen dingen dit jaar mee naar de Jaarprijs Goede Voeding 2015 die door de media Voeding Nu en VMT wordt uitgegeven, zeven meer dan in 2014. Een zevenkoppige jury buigt zich deze week over de kwaliteit van de inzendingen, waarna drie genomineerde producten bekend worden gemaakt waarop het publiek mag stemmen.

Vleeswaren, frisdranken, sappen, sauzen, koek en snoep, de variëteit van inzendingen is ook dit jaar weer groot. De producten die zijn ingediend hebben een verandering ondergaan die de gezondheid ten goede kan komen, zoals minder zout, minder verzadigd vet, minder toegevoegd suiker of meer vezel, gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking.

Criteria

 Producten die in aanmerking komen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2015 moeten voldoen aan de criteria van de Richtlijnen voedselkeuze. Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zette de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. Dat gebeurt onder de vlag van de voedingsuitgaven voor professionals: Voeding Nu en VMT. In 2014 won Yam glutenvrij brood de Jaarprijs Goede Voeding 2014.

Genomineerden

Op 24 november 2015 wordt de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2015 bekend gemaakt tijdens een middagsymposium over de Toekomst van een Gezondere Voeding. De winnaar van de prijs mag het logo van de Jaarprijs Goede Voeding 2015 gedurende een jaar lang voeren.

Jury

De jury van de Jaarprijs Goede Voeding 2015 bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende geledingen die in Nederland betrokken zijn bij voeding, voedselproductie en communicatie daarover. De jury selecteert drie genomineerden waarna het publiek de mogelijkheid krijgt zijn stem uit te brengen via de website van de Jaarprijs.

Samenstelling jury:
– Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit.
– Drs. Henrieke Crielaard, manager voeding en gezondheid, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
– Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
– Drs. Christine Grit, manager voeding en gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).
– Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, vertegenwoordiger Foodcluster MYbusinessmedia, secretaris jury.
– Dr. Ir. Annet Roodenburg, NAV-bestuurslid, lector voeding en gezondheid HAS Hogeschool,
– Dr. Jeanne de Vries, universitair hoofddocent afdeling Humane Voeding, Wageningen Universiteit

Meer informatie: www.jaarprijsgoedevoeding.nl

Reageer op dit artikel