nieuws

PvdA: ‘Geen kiloknallers meer in de supermarkt’

Voedselproductie

PvdA: ‘Geen kiloknallers meer in de supermarkt’

‘De supermarkten moeten stoppen met het verkopen van vlees voor stuntprijzen’, dat schrijft PvdA Tweede Kamerlid Sjoera Dikkers, verantwoordelijk voor de portefeuilles Landbouw en Visserij, op de PvdA-website.

Volgens Dikkers zorgt de druk die supermarkten zetten op een zo laag mogelijke prijs dat boeren hun dieren op moeten fokken tegen de laagste kosten. ‘Dat is niet alleen slecht voor de dieren en slecht voor de boeren, maar ook voor de gezondheid van mensen. Dit is onverantwoord en daarom wil ik dat de regering dwingende maatregelen gaat treffen om dit te stoppen’, aldus Dikkers.

Bulkproducten

‘Dit kan zo niet langer’, vervolgt Dikkers. ‘De toekomst zit niet in bulkproducten, maar in duurzaam geproduceerd vlees. Daar is al steeds meer vraag naar, en steeds meer mensen zien in dat dieren ook een fatsoenlijk leven verdienen. Ook in de rest van Europa zien ze dat inmiddels in. In ongeveer de helft van de EU-lidstaten geldt al een dergelijk verbod.’

Tijd voor actie

Op verzoek van de PvdA wordt in Nederland al een tijd overlegd met de supermarkten over een einde aan het stunten met vlees, maar dat levert volgens Dikkers niets op: ‘Daarom is het nu tijd voor actie. Zodat boeren gewoon een eerlijke prijs krijgen, dieren een goed leven hebben en de consument uiteindelijk een verantwoord stukje vlees kan eten.’

Lees verder op Voeding Nu online:
2016 is het jaar van de boon

Reageer op dit artikel