nieuws

FrieslandCampina start samenwerking kindervoeding

Voedselproductie

FrieslandCampina start samenwerking kindervoeding

FrieslandCampina Domo gaat samen met het Amerikaanse Glycosyn ingrediënten ontwikkelen voor kindervoeding. De twee tekenden hiertoe een technologie- en samenwerkingsovereenkomst.

Glycosyn ontwikkelde een gepatenteerde technologie voor de productie van oligosachariden uit lactose. FrieslandCampina Domo zal deze nieuwe ingrediënten produceren en wereldwijd op de markt brengen.

Speciale koolhydraten

De Human Milk Oligosaccharides (HMO’s) van Glycosyn zijn speciale koolhydraten die in moedermelk voorkomen.

‘Dankzij onze expertise en kennis hebben wij technologieën ontwikkeld die aansluiten bij de brede ervaring en kennis van FrieslandCampina op het gebied van ingrediënten voor kindervoeding, producten en markten’, zegt bestuursvoorzitter John R. Garrett van Glycosyn.

Hoogwaardige ingrediënten

FrieslandCampina hoopt met Glycosyn een volgende stap te zetten in het ontwikkelen van de nieuwe generatie kindervoeding. Met de samenwerking speelt het Nederlandse zuivelconcern in op de groeiende wereldwijde vraag naar hoogwaardige ingrediënten.

Co-creatie

‘Onze samenwerking is een mooi voorbeeld van co-creatie. De eerste testvolumes komen dit jaar beschikbaar’, reageert Tine Snels, uitvoerend directeur van FrieslandCampina Ingredients waarvan FrieslandCampina Domo deel uitmaakt.

FrieslandCampina Domo is marktleider in hoogwaardige ingrediënten voor kindervoeding, medische voeding en celvoeding. 

Reageer op dit artikel