nieuws

Mars haalt alle kunstmatige kleurstoffen uit zijn producten

Voedselproductie

Mars haalt alle kunstmatige kleurstoffen uit zijn producten

Mars maakt bekend dat ze alle kunstmatige kleurstoffen uit hun producten voor menselijke consumptie gaan halen. Dit besluit geldt niet alleen voor de chocolademerken, maar ook voor kauwgum en drankjes.

De verandering vindt stapsgewijs plaats gedurende de komende vijf jaar. Mars wil met dit besluit meer tegemoet komen aan de wensen van de consument.

Kleurrijk en veilig

Mars gaat nauw samenwerken met hun leveranciers om alternatieven te vinden die veilig zijn en waarmee de huidige kleur van de producten behouden blijft.

 

Kleurstoffen niet gevaarlijk

Op dit moment gebruikt Mars veel kleurstoffen in haar producten, zowel natuurlijk als kunstmatig. Ondanks dat kunstmatige kleurstoffen ongevaarlijk zijn, switcht de multinational toch naar de natuurlijke varianten vanwege de vraag van de hedendaagse consument.

 

Complexe uitdaging

De introductie van de natuurlijke kleurstoffen is volgens Mars een complexe taak. De nieuwe kleuren moeten voldoen aan veiligheidseisen van het bedrijf, aan de lokale wetgeving wereldwijd en aan de smaak van de consument. Daarna moeten ze de nieuwe ingrediënten nog over de producten van alle merken introduceren. Mars verwacht dat dit alles ongeveer vijf jaar in beslag zal nemen. 

Reageer op dit artikel