nieuws

Productnieuws: Albert Heijn lanceert nieuwe bewuste & feel good producten

Voedselproductie

Productnieuws: Albert Heijn lanceert nieuwe bewuste & feel good producten

Vanaf volgende week breidt Albert Heijn het schap met bewuste & feel good producten flink uit. De supermarktketen introduceert ruim 100 nieuwe producten in vier categorieën.

De nieuw producten spelen volgens de supermarkt in op de behoeften van klanten met een bewuste levensstijl.

Pasta van zeewier

Albert Heijn neemt nieuwe pastasoorten op basis van peulvruchten, zoals rode linzen of kikkererwten op in het assortiment. En pasta’s op basis van haver, quinoa en boekweit. Ook nieuw is de pasta van zeewier.

 

Ontkiemde producten

Ook nieuw in het assortiment zijn ontkiemde producten. Dit zijn producten van zaden en noten die net na het ontkiemen zijn geoogst. Hierdoor bevatten ze een hogere concentratie voedingsstoffen.

 

Fruit- en groentechips

AH neemt een goed alternatief voor chips op, namelijk fruit- en groentechips. De chips zijn gemaakt van bijvoorbeeld appel, perzik, paprika, of bietjes. Aan deze chips zijn geen suiker of vet toegevoegd.

 

Repen

Ook nieuwe soorten repen worden vanaf volgende week verkocht. De repen zijn gemaakt van geperst fruit of granen, noten en zaden. Een voorbeeld hiervan is de Beetroot bar. Dit is een glutenvrij tussendoortje op basis van rode biet, dadel, cashewnoot en zonnebloempitten.

Meer plantaardig, minder vlees

Consumenten zijn steeds meer op zoek naar producten die minder zijn bewerkt. Ze gaan voor meer plantaardig en minder vlees, en lekkere, voedzame tussendoortjes. Daarom wil Albert Heijn consumenten hierin steeds meer keuze bieden.

 

Sophie Alkemade, category manager bewuste voeding: “Met deze producten kunnen onze klanten nog meer variëren in hun dagelijks eetpatroon en volop nieuwe smaken ontdekken”. 

Reageer op dit artikel