nieuws

Productnieuws: Bewust kiezen met Coca-Cola

Voedselproductie

Productnieuws:  Bewust kiezen met Coca-Cola

Coca-Cola wil de consumenten keuze bieden. Keuze in assortiment en keuze in grootte van de verpakkingen. Zo wil het bedrijf een gebalanceerde leefstijl stimuleren. Ook wil Coca-Cola uiterlijk in 2020 de gemiddelde hoeveelheid calorieën per 100 ml verkocht product met 10 procent verminderen. Het bedrijf zet verschillende stappen om deze doelstelling te realiseren.

In de afgelopen tien jaar realiseerde Coca-Cola in haar assortiment al een caloriereductie van 10 procent. Het bedrijf is zich ervan bewust dat mensen willen kiezen of en hoeveel suiker zij consumeren. Suiker bevat calorieën. Daarom biedt Coca-Cola een groot aantal dranken waarvan een calorievrij of laag-calorie alternatief dan het reguliere aanbod beschikbaar is. Met de ambitie, om het gemiddelde aantal kilocalorieën per 2020 verder te reduceren, gaat het bedrijf op dit terrein nog meer stappen zetten.

Minder kilocalorieën

In de afgelopen jaren lanceerde Coca-Cola frisdranken die zo weinig mogelijk suiker bevatten. Coca-Cola life, de meest recente variant, is gezoet met ingrediënten van natuurlijke oorsprong en bevat een derde minder suiker en calorieën. Ook verlaagde Coca-Cola het suikergehalte van andere frisdranken, zoals Sprite en Nestea Green Tea, door het gebruik van zoetstoffen afkomstig van de steviaplant. In 2015 bestond 33 procent van het verkochte assortiment uit calorievrije of laag-calorie dranken.

Verpakkingsgrootte

Het assortiment van Coca-Cola is beschikbaar in verschillende verpakkingsgroottes, zodat de consument ook op deze manier een bewuste keuze kan maken voor de inname van calorieën en dus suiker in frisdrank. Coca-Cola biedt een breed scala verpakkingen en verpakkingsvarianten aan: van miniblikjes van 150 ml tot flessen van 2 liter. Zes merken zijn beschikbaar in verpakkingen van 250 ml: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Cherry, Fanta, Sprite en Nalu. Op alle flessen en blikjes staat daarnaast duidelijk op het etiket welke ingrediënten in het product zitten. Zo ook de hoeveelheid suiker en calorieën. Zo kan de consument een weloverwogen keuze maken voor zichzelf en zijn gezin.

Reageer op dit artikel