nieuws

Productnieuws: Meer Nederlandse soja in Alpro-dranken

Voedselproductie

Productnieuws: Meer Nederlandse soja in Alpro-dranken

Voedingsproducent Alpro gaat samen met Agrifirm Plant de duurzame sojateelt in Nederland verder ontwikkelen. Het bedrijf wil daarmee bijdragen aan een duurzame en efficiënte productieketen. De door Alpro gebruikte soja is niet genetisch-gemodificeerd en wordt nu geproduceerd in Canada en Europa (circa 50 procent). Na meerdere praktijktesten in Nederland spannen Alpro en Agrifirm Plant zich gezamenlijk in voor verdere ontwikkeling van de teelt in Nederland.

Alpro vindt in Agrifirm Plant een goede partner vanwege de ervaring die de organisatie heeft met de sojateelt in Nederland. Het bedrijf beschikt over een netwerk van professionele telers die de sojateelt voor humane voeding willen ontwikkelen. Ook heeft Agrifirm Plant de benodigde faciliteiten voor het productieproces, zoals de opslag, drogings- en reinigingsmogelijkheden, die noodzakelijk zijn als tussenstap voor de verwerking van sojabonen tot sojadrinks.

Gezonde groei

De samenwerking past in de strategie van Alpro die is opgebouwd rond het zogenoemde shared value denken; de overtuiging dat gezondheid, ecologie en bedrijfseconomische belangen hand in hand kunnen gaan. Afgelopen jaren is daarbij ook de focus gelegd op lokale sojateelt in Europa. In het onlangs verschenen duurzaamheidrapport licht Alpro zijn visie en concrete acties toe.

Reageer op dit artikel