nieuws

Productnieuws: variaties op bak- en slaolie van Oil & Vinegar

Voedselproductie

Productnieuws: variaties op bak- en slaolie van Oil & Vinegar

Oil & Vinegar heeft drie nieuwe oliën op de markt gebracht. Opvallend is een olie van geperste avocado, die niet gemaakt is van de zaden, maar van het vruchtvlees zelf. De olie mag verhit worden tot 270°C en kan ook gebruikt worden in koude salades.

De avocado-olie heeft een zachte, beetje nootachtige smaak. Aan de Organic Virgin Avocado Oil (250ml) hangt wel een liefhebbersprijs,  € 14,95.

Lijnzaad

Een andere nieuwkomer in het assortiment van Oil & Vinegar is lijnzaadolie. Deze wordt geproduceerd van de gedroogde zaden van de vlasplant. De olie bevat veel omega-3-vetzuren en is vooral bedoeld voor koude bereidingen. Ook de lijnzaadolie wordt aangeboden in flesjes van 250 ml (€ 5,95). Voor het persen van 250 ml lijnzaadolie zijn zo’n 750 zaadjes nodig.

Kokos

Derde nieuwkomer in het assortiment van Oil & Vinegar is koud geperste, niet ontgeurde kokosnootolie, waarmee het bedrijf inspeelt op de liefhebbers van deze smaak en het veelvuldiger gebruik van deze olie in Nederlandse keukens. Tijdens de bijeenkomst The Big Five die Voeding Nu speciaal voor bloggers organiseert, op 14 juni, zal hoogleraar Ingeborg Brouwer, onder andere ingaan op de relatie tussen kokosolie en de gezondheid. Brouwer is gericht op voeding en gezondheid en heeft een speciale aandacht voor de rol van vetzuren daarbij.

Reageer op dit artikel