nieuws

Productnieuws: I sea pasta, groene tagliatelle van zeewier

Voedselproductie

Productnieuws: I sea pasta, groene tagliatelle van zeewier

‘I sea pasta’ is een nieuw soort pasta op basis van zeewier dat vanaf deze week in de Plus-supermarkten te koop is. Volgens de keten is het product een gezond en duurzaam pasta-alternatief dat lijkt op groene tagliatelle.

De pasta is  gemaakt van Himanthalia Elongata zeewier dat groeit op de rotswanden aan de kust van Ierland (Connemara). De oogst van het zeewier is duurzaam: maximaal 15 procent van de plant wordt met de hand geplukt waarna het zeewier weer in zijn geheel terug kan groeien. Voor de groei zijn geen pesticiden of kunstmest nodig. Het product is rijk aan vezels, mineralen en vitaminen en daarnaast koolhydraat- en caloriearm, biologisch, glutenvrij en onbewerkt.

Oprichter van Seamore, dat de zeewierpasta produceert, Willem Sodderland, noemt zijn product leuk, makkelijk en toegankelijk. Het product heeft een milde smaak en is te gebruiken als pasta, in de salade, curry, in een quiche of als noedelsoep.

Meest verantwoorde supermarkt

In 2015 is Plus voor de tweede keer uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt (GFK , 2015) met een gemiddelde score van een 7,45, waarbij de hoogste score (7,5) voor het aspect klimaat. Plus wil met haar verantwoorde assortiment de zorg voor mens, dier, natuur en milieu centraal zetten. In de planning van Plus staan onder andere uitbreiding van het verantwoord assortiment met Fairtrade, Beter Leven, biologische en GIJS (streek) producten.

Voortzetten duurzaam assortiment

Volgens categorymanager Plus, Paul Weijers, is I sea pasta een waardevolle toevoeging aan het pasta-assortiment en past het in het assortiment van duurzame  producten.

Op de website van Seamore vindt u meer informatie over de pasta, waaronder de voedingswaarde.

Reageer op dit artikel