nieuws

Productnieuws: Quaker Cruesli opent Pop-up store

Voedselproductie

Productnieuws: Quaker Cruesli opent Pop-up store

Quaker Cruesli opent een pop-up store in Amsterdam waar consumenten de nieuwe varianten met 30% minder suiker kunnen proberen.

In de pop-up store in ‘De Merkenwinkel’ te Amsterdam kunnen klanten vanaf 3 tot en met 31 maart 2016 ontbijten met de Cruesli producten. Klanten kunnen kiezen om in de winkel zelf te ontbijten, of bij gebrek aan tijd te kiezen voor een ontbijt on-the-go.

 

Cichoreiwortel extract

Het vernieuwde assortiment van Quaker bevat 30 procent minder suiker en bevat geen kunstmatige zoetstoffen. Het gaat om de varianten 4 nuts, appel&rozijn, Chocolate, Rode Vruchten, Multifruit, Rozijn, Triple Chocolate en limited edition smaken.

 

Suikerreductie

Jarenlang is onderzoek verricht, omdat suiker een belangrijke rol heeft binnen het proces waarbij granen aan elkaar hechten om hun brosse structuur krijgen. Quaker verving suiker gedeeltelijk door oligofructose: een extract van de cichoreiwortel (rijk aan prebiotische vezels), dat een licht zoete smaak heeft.

 

Aanpassen productieproces

Naast suikerreductie heeft Quaker ook haar productieproces aangepast. Om de producten hun originele smaak te laten behouden is onder andere het roosterproces aangepast. De temperatuur- en luchtvochtigheid veranderden hierdoor. In de overige smaken zit ook minder suiker. Hiervoor paste PepsiCo een andere technologie toe.

Limited edition

Naast de huidige Quaker Cruesli smaken, brengt Quaker nu twee limited edition smaken uit waarvan ‘Cookies & Cream’ en ‘Black Berrylicious’.

Op de website van Quaker vindt u meer informatie over de nieuwe producten en het adres van de nieuwe Pop-up store.

Reageer op dit artikel