nieuws

Productnieuws: Cola life met 12 procent minder suiker

Voedselproductie

Productnieuws: Cola life met 12 procent minder suiker

Coca-Cola introduceert een nieuwe Coca-Cola life die 45 procent minder suiker bevat dan een Coca-Cola regular. Hiermee brengt zij de hoeveelheid suiker en calorieën met 12 procent terug in vergelijking met de Coca-Cola life die in 2015 is gelanceerd.

Coca-Cola life kwam in Nederland in 2015 op de markt en was de eerste Coca-Cola die door de toevoeging van stevia-extract 33 procent minder suiker bevatte. Met de herformulering van Coca-Cola life wordt het suikergehalte nog verder verlaagd, zonder concessies te doen aan de smaak, aldus de drankenproducent.

10% minder calorieën in 2020

“Coca-Cola wil uiterlijk in 2020 de gemiddelde hoeveelheid calorieën per product met 10 procent verminderen ten opzichte van 2012. Dat realiseren we onder andere door meer keuze te bieden met cola-varianten met minder suiker. Deze nieuwe generatie Coca-Cola life is een mooi voorbeeld van een volgende stap naar het realiseren van ons doel in 2020”, vertelt Therese Noorlander, Public Affairs & Communication Director van Coca-Cola Nederland.

 

Suiker en stevia

Coca-Cola life is gezoet met een mix van suiker en stevia-extract. Een glas van 250 ml Coca-Cola life bevat voortaan 58 kcal en 15 gram suiker. De nieuwe Coca-Cola life staat vanaf half april in de schappen.

Reageer op dit artikel