nieuws

Productnieuws: Danvo introduceert quinoabrood (UPDATE)

Voedselproductie

Productnieuws: Danvo introduceert quinoabrood (UPDATE)

Danvo brengt in april quinoabrood op de markt.

De bakkerij speelt hiermee in op de populariteit van de Zuid-Amerikaanse pseudograansoort.

Verrijkt met quinoa

De quinoa broodsoorten van Danvo zijn verrijkt met 20% quinoa. Dit geeft het brood een herkenbare smaak en een stevige bite, volgens de bakkerij.

Foodservice en retail

Het quinoabrood verschijnt in verschillende maten en gewichten. Ten behoeve van het foodservicekanaal  ontwikkelde Danvo een broodje van 120 gram. Voor het retailkanaal komt de bakkerij met een broodje van 80 gram en een brood van 600 gram. Het verkoopproces is nog in ontwikkeling. De broden zijn straks verkrijgbaar via groothandels.

Biologisch

Volgens Danvo is het quinoabrood volledig biologisch en ‘clean label’. Het quinoabrood bevat alleen biologische grondstoffen. Ook wordt er geen geen gebruik gemaakt van E-nummers en kunstmatige toevoegingen in het brood.

Quinoa

Quinoa is een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. Quinoa bevat geen gluten. Wel kan het vaak sporen van gluten bevatten. Het quinoabrood bevat naast quinoa ook biologische tarwebloem, dat gluten bevat en is daarom niet glutenvrij.

 

Reageer op dit artikel