nieuws

Productnieuws: Minder suiker in Coca-Cola life smaakt naar meer

Voedselproductie

Productnieuws: Minder suiker in Coca-Cola life smaakt naar meer

Volgens het aloude spreekwoord valt over smaak niet te twisten. Maar smaak is wel de grootste uitdaging voor innovatie in het frisdrankschap. Om in te spelen op veranderende voorkeuren van de consument en actuele thema’s maakt Coca-Cola gebruik van caloriearme zoetstoffen. En die zoetstoffen, al dan niet van natuurlijke oorsprong, hebben een eigen smaak.

Hele generaties zijn opgegroeid met de authentieke smaak van Coca-Cola. Het beproefde recept is wereldwijd geliefd, met name vanwege de zoete smaakmaker suiker. Een kenmerk van suiker is dat het calorieën bevat. Zoetstoffen daarentegen leveren nauwelijks calorieën. De zoetkracht van zoetstoffen is honderden keren sterker dan suiker. Hierdoor is er veel minder van nodig om dezelfde smaakbeleving te creëren. Maar, geen enkele caloriearme zoetstof kan de smaak van tafelsuiker evenaren. Daarom combineert Coca-Cola zoetstoffen in haar zoektocht naar het optimale smaakprofiel. Daarin ligt de oorsprong van verschillende varianten Coca-Cola.

 

Meer keuze, minder calorieën

Deze week maakte Nederland kennis met een nieuwe Coca-Cola life die 45 procent minder suiker en calorieën bevat*. Coca-Cola life is gezoet met een mix van suiker en stevia-extract, zoetstoffen van natuurlijke oorsprong. Met de nieuwe Coca-Cola life krijgt de consument nog meer keuze uit dranken die minder suiker en calorieën bevatten, maar die net zo lekker smaken. Hiermee zet Coca-Cola tevens een stap in de richting van haar doel om in 2020 de gemiddelde hoeveelheid calorieën per product met 10 procent te verminderen ten opzichte van 2012. Dat smaakt naar meer!

 

Kijk voor meer informatie over zoetstoffen op www.zoetstoffen.nl

 

* Vergeleken met het gemiddelde van cola’s met suiker in de Benelux.

Reageer op dit artikel