nieuws

Productnieuws: nieuwe peulvruchtenlijn van Albert Heijn

Voedselproductie

Productnieuws: nieuwe peulvruchtenlijn van Albert Heijn

Albert Heijn heeft een nieuwe peulvruchtenlijn met onder andere groene spliterwten, popcorn-mais en rode splitlinzen. De producten liggen sinds deze week in meer dan 700 winkels.

Met de introductie van de nieuwe peulvruchtenlijn speelt de supermarkt in op het jaar van de boon waartoe 2016 door de Verenigde Naties is uitgeroepen. Daarbij signaleert Albert Heijn dat consumenten vaker peulvruchten en graanproducten willen gebruiken in plaats van rijst en vlees.

Peulvruchten zijn een bron van eiwit, vezels, koolhydraten, B-vitamines, waaronder B12, dat veel in dierlijke producten voorkomt. Ook leveren peulvruchten belangrijke mineralen als ijzer, calcium fosfor en molybdeen.

Nieuwe varianten peulvruchten

Op de verpakking van de nieuwe varianten peulvruchten heeft Albert Heijn recepten afgebeeld ter inspiratie. De volgende producten zijn toegevoegd aan het productschap:

● Groene spliterwten, zoet van smaak (erwtensoep)

● Rode kidneybonen (Zuid-Amerikaanse gerechten)

● Groene linzen

● Kikkererwten

● Rode splitlinzen met een zoete smaak (stoofpotten, curry’s en dips)

● Popcorn mais

● Quinoa en Bulgur

 

Peulvruchten gezond

Ook volgens het voedingscentrum is het de trend om voor meer plantaardig eten te gaan en voor minder vlees te kiezen. Met de komst van de nieuwe Schijf van Vijf wordt geadviseerd om tenminste 1 keer per week peulvruchten te eten.

Het Voedingscentrum baseert zijn aanbeveling op de richtlijn van de  Gezondheidsraad om wekelijks peulvruchten te eten vloeit voort uit het wetenschappelijk bewijs dat de regelmatige consumptie van peulvruchten kan bijdragen  aan de verlaging van het LDL-cholesterol.

Reageer op dit artikel