nieuws

Productnieuws: Unilever introduceert zuivelvrij schepijs

Voedselproductie

Productnieuws: Unilever introduceert zuivelvrij schepijs

Unilever introduceert zuivelvrij schepijs op basis van soja. Het ijs is gluten- en lactosevrij en geschikt voor veganisten.

Het ijs is verkrijgbaar in twee varianten, vanille en framboos. Elke verpakking bevat 750 milliliter.

Lactose- en glutenvrij

Swedish Glace bevat geen lactose en geen gluten. Bij de bereiding zijn geen eieren gebruikt. Dit maakt het ijs geschikt voor veganisten en consumenten met lactose- of glutenintolerantie.  

Oud Zweeds recept

In Scandinavië is dit ijs al veel langer verkrijgbaar. In 1998 bedachten de oprichters het recept voor het schepijs op basis van soja. Het Zweedse bedrijf Carlshamn nam de productie op zich.  Na verschillende overnames kwam het recept in 2011 in handen van Unilever. De multinational introduceerde het zuivelvrije ijs in 2013 in het Verenigd Koninkrijk en in 2015 in Italië. Dit jaar is Nederland aan de beurt, net als de rest van Europa.

Bewust genieten

Volgens Madelon van der Tol van Unilever sluit dit product prima aan bij de huidige trend. “Consumenten zijn op zoek naar plantaardige voeding, zonder concessies te willen doen op smaak en plezier. Met Swedish Glace kunnen ijsliefhebbers bewust genieten van dit ijs op basis van soja.”

Verkrijgbaarheid

Het ijs is verkrijgbaar bij Albert Heijn en bij enkele vestigingen van Sligro, Boni en Hoogvliet. 

Reageer op dit artikel