nieuws

De hippe vegetariër: ‘Gezond, bewust en met volle teugen genieten van het leven’

Voedselproductie

Food & lifestyle blogster Isabel Boerdam van de blog ‘de hippe vegetariër’ heeft een boek uitgebracht. Met het boek hoopt de 25-jarige blogster vegetariërs en veganisten te inspireren om meer creativiteit in de keuken te brengen.

Het boek is voor iedereen te gebruiken, van groenteliefhebbers tot flexitariers die een dag geen vlees willen eten. Gezond, bewust en met volle teugen genieten van het leven, zo luidt het motto.

Het begon allemaal op haar 9e toen Boerdam besloot om geen dode dieren meer te willen eten. Tot haar 20ste stelde haar vegetarische keuken naar eigen zeggen weinig voor; denk aan quiches, pasta met saus en kaas en nog meer kaas die zij aan haar salades toevoegde ter bevordering van de smaak. Ze besloot het allemaal anders aan te pakken en koos voor een ander eetpatroon om zichzelf weer fit te kunnen voelen. ‘Ik moest leren om gezonder en creatiever vegetarisch te koken.’ Zo ontdekte Boerdam verschillende voedingsmiddelen waaronder hüttenkase, noten en plantaardige melk. Na een halfjaar nam haar nieuwe leefstijl de overhand en startte zij in 2013 haar blog waarin zij laat zien dat vegetarisch, een gezond leven en lekker in je vel zitten bij elkaar horen.

5 basisingrediënten

Voor Boerdam staat vegetarisch eten voor creativiteit met groente, fruit, granen, peulvruchten en noten. ‘Vijf basisingrediënten waarmee je met weinig moeite de meest verrassende gerechten kunt maken.’

7 dagmenu’s

Haar boek is opgedeeld in 7 verschillende dagmenu’s met allen een ander thema. Van een gewone doordeweekse dag tot een topsportdag en een balansdag. Per dag is een menu opgedeeld in ontbijt, lunch, diner met tussendoortjes. Recepten die onder andere in het boek staan zijn pannenkoekjes, powersmoothies, groentepotjes en avocadomousse.

Boodschappenlijstje

Met een bijgevoegd boodschappenlijstje van verschillende groentes met bereidingstijd en een lijst met producten en voedingsmiddelen die geschikt zijn binnen de vegetarische keuken, kan iedereen per menu zijn of haar eigen variatie inbrengen.

 

Vleesvervangers

Het hoofdstuk vleesvervangers bevat een uitgebreide beschrijving van verschillende vleesvervangers. Daarin staan ook een aantal recepten om zelf aan de slag te gaan voor het bereiden van een vegetarische burger.

 

Sapjesdag

Sapjes geven je volgens de blogster een vitaminen- en mineralenboost. In haar boek staan variaties van rode, tot groene en gele juices.

 

Liefde voor wijn

Door haar liefde voor wijn is er in het boek ook een wijnkaart toegevoegd. Welke wijn kun je het best drinken bij welke soort groente? Het hoofdstuk laat beschrijvingen zien van wijnsoorten met combinatie tips voor bijpassende groentes.

 

Hippe vegetarische hotspots

Vegetarisch eten buiten de deur? In het hoofdstuk ‘hotspots’ laat de blogster haar favoriete hippe vegetarische hotspots zien door heel Nederland van Amsterdam tot onder andere in Den Bosch en Maastricht.

Het boek leest prettig en biedt variatie door de tips en persoonlijke inbreng. Naast leuke recepten is het boek ook informatief en ervoor bedoeld om zelf te variëren waardoor je je eigen persoonlijke creatieve draai aan een recept kunt geven. Het biedt veel mogelijkheden voor mensen die binnen de vegetarische keuken willen variëren.

 

Foto's

Reageer op dit artikel